ROT-avdrag – guide för badrumsrenovering i Uppsala

Att ha det snyggt och modernt i hemmet är något som många strävar efter. Under en lång period var det främst vardagsrum, sovrum och kök som svenskarna lade fokus på, men under de senaste årtionden har även badrummet fått stå i strålkastarljuset. Nu vill många ha det lika snyggt i badrummet som i alla andra rum och med ROT-avdraget blir renoveringsprojektet möjligt utan för höga kostnader.

  • Använd ROT-avdraget när du ska renovera badrummet
  • ROT-avdraget ger 30 % avdrag på arbetskostnaden

Så kan du använda ROT-avdraget vid badrumsrenovering i Uppsala

Att renovera badrummet på egen hand är fullt möjligt, men när det kommer till el och vvs finns det ett flertal moment som du inte får utföra själv. Här behöver du istället vända dig till en professionell hantverkare för att renovera badrum i Uppsala. Det kan till exempelvis handla om att du vill byta plats på toaletten, flytta badkaret till andra sidan badrummet eller dra nya elledningar.

ROT-avdraget är något som du kan använda dig av när du anlitar en hantverkare för badrumsrenovering i Uppsala

Avdraget ger dig 30%- reducering på din faktura, men observera att avdraget endast kan användas på arbetskostnaden och inte för material eller kostnad för specifika verktyg. Som kund behöver du bara ange i samband med bokning av hantverkaren att du vill nyttja ROT-avdraget och företaget sköter därefter allt åt dig.

Vem har rätt till ROT-avdrag?

Det finns flera saker som du behöver ha koll på om du vill kunna använda dig av ROT-avdraget vid en badrumsrenovering i Uppsala. Hantverkaren ser till att sköta hela processen med Skatteverket, men du behöver till exempel säkerställa att du har avdrag kvar att nyttja och att du uppfyller de krav och villkor som ROT-avdraget har. Ett exempel ska vara att renoveringen sker i en bostad som du står som ägare på.

På Skatteverket kan du läsa mer om vilka krav du behöver uppfylla för att kunna nyttja ROT i samband med att du ska renovera badrum i Uppsala

Utöver att du måste stå som ägare på bostaden måste du även ha fyllt 18 år och betala skatt i Sverige. Gäller det en badrumsrenovering har det ingen betydelse om det är ett småhus, kolonilott eller en bostadsrätt vars badrum du vill ha hjälp med.

Hur mycket ROT-avdrag ges i samband med badrumsrenovering?

Det finns flera saker som är avgörande för hur mycket ROT-avdrag du får använda dig av. Ett exempel på en sådan sak är din ålder. Överlag gäller dock att alla privatpersoner som uppfyller kraven har 50 000 kronor att använda sig av årligen och per person. Avdraget gäller alltså inte per hushåll och är ni flera i hushållet kan ni använda flera ROT-avdrag för samma renovering, så länge kraven uppfylls av samtliga. 

Välkommen att kontakta oss

Vi hantverkare tar emot alla dina frågor och funderingar kring din kommande badrumsrenovering. Skriv in till oss via kontaktformuläret här på hemsidan.